„Támogassa
A lényeg

Kutyapárt: A DK átvette a Fidesz kommunikációját

20/06/2023 18:16

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz legrosszabb migránsos és hajléktalanellenes hagyományaiból építkező kampányt indított a DK-s vezetés Újpesten – propagandalapokkal, facebookos kamuprofilokkal és egy kis hirdetésre szánt játékpénzzel – írta Nagy Dávid, az MKKP politikusa.

Nagy Dávid a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusát vették célba a vélhetően dr. Trippon Norbert és koalíciója (DK-MSZP-Momentum-PM-LMP-Jobbik) által futtatott, kiadó nélküli propagandalapok, vagy a bevallottan is a DK-s országgyűlési képviselő, Varju László által kiadott újpesti orgánumok – és az ezeket kiegészítő vélhetően hamis Facebook-profilhálózat – közölte a Kutyapárt a honlapján.

"Hajléktalanok alvására alkalmas padokat akar Nagy Dávid a Főtér-parkba!" – az ilyen és ehhez hasonló bejegyzéseket/cikkeket Nagy Dávid szerint hamis álprofilok helyezik el a helyi Facebook-csoportokban.

Az ügy előzménye, hogy a friss, főtérre szánt padokról dr. Szabó Gábor önkormányzati képviselő kitett egy képet, amelyet a kutyapárt politikusa Facebook bejegyzésben kritizált. Ezt követően indult a DK-s kampánya ellene.

Nagy szerint felháborító, hogy Újpesten a lecserélésre szánt 40 darab pad szándékosan olyan kialakítású, hogy azokra nem lehet lefeküdni. Szerinte a hajléktalankérdést nem lehet tarlósi logikával kezelni. Ugyanakkor hozzátette, hogy az sem állapot, ha egy parkban nem lehet a padokra leülni a hajléktalanok miatt. Tehát véleménye szerint is kell megoldást találni, de nem azt, ami született.  

Az újpesti önkormányzat azonban hivatalos közleményben kritizálta Nagy álláspontját, majd az önkormányzat közleményével azonos időben 3 különböző írás / bejegyzés jelent meg a Varju László által kiadott online magazinban, illetve két másik, arctalan és névtelen orgánumokban. Ezeket pár órán belül Budapest-szerte kezdték terjeszteni, Nagy szerint pénzért.

Az MKKP politikusa erre hivatkozva állítja, hogy fideszes mintára helyi revolvermédiát rendezett be magának a DK-s vezetés propagandaoldalakkal és hamis profilokkal. A részleteket a párt honlapján fejtette ki.