„Klubrádió

KSH: a járvány alatt a turizmus megsemmisült

11/02/2021 12:22

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járvány második hullámában meghozott korlátozó intézkedések miatt gyakorlatilag megsemmisült a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Már novemberben is hatalmas zuhanást láthattunk, akkor azonban még a hónap első napjain fogadhattak vendégeket a hotelek. Decemberben azonban már csaknem teljes lezárásról beszélhettünk, a hotelek üzleti útra érkezett vendégeket fogadhattak.

A koronavírus-járvány második hullámában meghozott korlátozó intézkedések miatt gyakorlatilag megsemmisült a magyar turizmus a KSH adatai szerint – írja a Portfolio.hu. Már novemberben is hatalmas zuhanás volt akkor azonban még a hónap első napjain fogadhattak vendégeket a hotelek. Decemberben azonban már csaknem teljes lezárás volt.

A KSH gyorsbecslése szerint a vendégéjszakák száma tavaly decemberben 93 százalékkal csökkent éves szinten nézve. A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 89 százalékkal esett vissza. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 96 százalékkal csökkent. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 93 százalékkal volt kevesebb az előző év decemberinél.