„Köszönjük
A lényeg

Kövér László "nem létező ukrán államról" beszélt

16/05/2024 18:25

| Szerző: Klubrádió

Kövér László szerint arra akarják kényszeríteni az EU-tagállamokat, hogy "vegyünk fel olyan közös hitelt, amelyből tudjuk finanszírozni az ukránokat az ő háborújukban, és a nem létező ukrán állam működtetését, meg majd Ukrajna újjáépítését".

Ahogy a Telex írja, Kövér László péceli kampányfórumát csak a Fidesz péceli Facebook-oldalán hirdettek meg. A Fidesz központi felületein, a parlament oldalán, sem az MTI-ben nem adtak hírt az ország egyik legfőbb közjogi méltóságának, az Országggyűlés elnökének nyilvános szerepléséről.

„Nem vidám időket élünk” – kezdte az Országgyűlés elnöke, aki arról igyekezett meggyőzni a hallgatóságot, hogy ha el akarják kerülni a harmadik világháborút, és nem szeretnének az általa elképzelt transzatlanti globális birodalom gyarmata lenni, akkor csak és kizárólag a Fideszre szavazhatnak június 9-én.

Kövér László szerint az ellendrukkerek, gáncsoskodók és hazaárulók mellett is „Európa egyik legnormálisabb, legnyugodtabb, legbiztonságosabb szeglete” lett Magyarország, és a fejlődés szempontjából is az egyik legbiztatóbb hely „a valaha szebb napokat látott kontinensen”.

A házelnök arról beszélt: szerinte a 2012 és 2022 közti tíz év „Magyarország történelmének olyan aranyévtizedeként vonul be a krónikákba, amelyre az első világháború kitöréséig visszamenve nem találunk példát”. Hozzátette, Még a Kádár-rendszerből sem emlékszik olyan évtizedre, amikor olyan mértékben és ütemben nőtt volna az emberek életszínvonala és az ország teljesítménye, mint ebben a tíz évben.

Európai parlamenti választások

Míg korábban az EP-választások valójában szimpátiaszavazások voltak a két országgyűlési választás között, ez most egy olyan szavazás lesz, ahol meg kell védeni az eddigi eredményeket, és „ami befolyásolhatja, adott esetben el is döntheti Európa jövőjét.”

Kövér László szerint az Európai Unió értelmes, előrevivő gondolat, jó eszme és jó program volt, „csak a megvalósítása csúszott félre”. Valakik valahol úgy döntöttek, hogy a független, szuverén államok egyenrangú és egyenjogú közösségéből Európai Egyesült Államokat csinálnak, „ami valójában egy transzatlanti globális birodalom alárendelt része, amiben nekünk csak a tartományi szerep jutna.”

Meggyőződése, hogy azért akarnak migránsokat is behozni Európába, hogy könnyebb legyen az Európai Egyesült Államok vízióját megvalósítani. Úgy véli: idegen kultúrájú népesség tömegeit engedik ránk, akik szétzilálják az évszázadok óta épített közösségi kötelékeket. Még a közönség is felhördült, amikor arról beszélt, hogy szerinte Németországban már tömegek követelnek kalifátust, és „több tízezres potenciális tábora van bármilyen iszlamista erőszaknak ma az Európai Unió tagállamaiban”.

Kövér szerint Soros György is azért akart 1 millió migránst Európába telepíteni, hogy az ellátásukhoz hitelt vegyen fel az unió, és örökre eladósodjon. Márpedig Európa eladósodása csak egy dologhoz vezethet: ahhoz az Európai Egyesült Államokhoz, amiről a DK-s Dobrev Klára is beszél.

Háború

Arról is beszélt, hogy szerinte az orosz-ukrán háború is csak Európa eladósításáról, az elköteleződésről szól. Arra akarják kényszeríteni a tagállamokat, hogy „vegyünk fel olyan közös hitelt, amelyből tudjuk finanszírozni az ukránokat az ő háborújukban, és a nem létező ukrán állam működtetését, meg majd Ukrajna újjáépítését”.

Világos és egyértelmű választ lehet szerinte adni arra a kérdésre, hogy meddig tart a háború. „Addig, ameddig a hitelezőknek a háború folytatása jobban megéri, mint az újjáépítés hitelezése – vélekedett Kövér.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)