„Köszönjük,
A lényeg

A Momentumból kilépő polgármester: Nem keresett meg a DK

1/12/2023 17:13

| Szerző: Klubrádió

A Momentumból kilépését bejelentő bajai polgármester, Nyirati Klára a Klubrádió kérdésére kijelentette: nem kereste meg őt a DK azzal, hogy átlépne-e abba a pártba.

Baja polgármestere a héten egy DK-s fórumon beszélt arról, hogy mennyire helytelennek tartja, hogy Donáth Anna, a Momentum európai uniós képviselője a DK-t kritizálja. A Momentum csütörtökön fegyelmi eljárást indított Nyirati ellen, aki péntek reggel már azt mondta a 24-nek, közölte a párt vezetésével, hogy kilép.

Nyirati Klára függetlenként folytatja a politizálást. Szerinte a bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt pedig csak úgy tudja garantálni, ha lezárja a pártpolitikai konfliktust a kilépésével. Szerinte egy kisvárosi polgármesternek mindenáron az összefogást kell képviselnie. A Klubrádió kérdésére kijelentette, hogy nem kereste meg őt a DK azzal, hogy átlépne-e abba a pártba.

2023. december 01. A lényeg / részlet, Nyirati Klára (23.12.01.)
01:07
00:00

Kemény Dániel kérdezte a polgármestert, aki elmondta: ő nem momentumos városvezető, hanem az összefogás jelöltjeként győzött, ugyanúgy kell képviselnie az összes választót, aki rá szavazott.

Hangsúlyozta, a Momentum utóbbi időben tapasztalható iránya összeegyeztethetetlen a felfogásával. Nyilvánvalóan a Momentum elnöksége kijelölt egy utat, de ez az út számára nem járható, nem lenne becsületes – fogalmazott.

Vidéken nem a nagy pártpolitika a meghatározó, itt emberek vannak, van, akivel könnyű együtt dolgozni, van, akivel nehezebb, de nem pártszimpátia alapján kell megítélni őket. Így aztán teljesen mindegy, mi lett volna a vizsgálat vége, erről az útról nem akar letérni.

A DK-val kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: „nem kerestek meg és hiába is keresnének meg, nem áll szándékomban egyetlen pártban sem folytatni a pályafutásomat, ezentúl függetlenként fogok politizálni”.