„Köszönjük,
A lényeg

Keddtől érzékelhető lesz a lánchídi felújítás

21/05/2021 14:24

| Szerző: Klubrádió

A napokban elkezdik a felkészülést a Lánchíd és a hídfők júniusi lezárására, szűkülnek a sávok, a Clark Ádám tér közlekedése átalakul.

A Lánchídfelújítást nyerő A-Híd Zrt. már kitelepült a Lánchíd környékére. A híd felújítása júniusban kezdődik, és a tervek szerint 2023-ig tart, és Budapest 150 éves születésnapján teljesen visszaadják a forgalomnak. Az építés szakaszosan zajlik, az autók júniustól nem használhatják a hidat és környékét, de 2022-ben már visszatérhetnek.

A BKK szerint

- Május 25-én (kedden) elkezdik a Clark Ádám tér átépítését.

- A 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok június közepéig közlekednek a Lánchídon.

- A Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között ingyenessé teszik az utazást a híd teljes lezárásáig.

- Az arra autóval közlekedőknek útszűkületre kell számítaniuk a Clark Ádám téren, illetve az Alagút utcában, a Lánchíd utcában és a Fő utcában is a tér előtt.

- Május 28-án, pénteken a Lánchíd pesti oldalán, az Eötvös téren az Apáczai Csere János utcánál új buszmegállót alakítanak ki. Ott is lesz útszűkület.

- Az Apáczai Csere János utcában az Eötvös térnél sávelhúzással halad majd a forgalom.

- Elbontják a Lánchíd utcai és a Fő utcai középszigetet, utána átépítik és kisebbre veszik a körforgalmat. (A Clark Ádám téri körforgalom 20 méter sugarú középszigetét elbontják, és egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki).

- Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé eltolják.

- Június közepén teljesen lezárják a területet a forgalom elől.

- Az építkezés után visszaépítik a körforgalmat.

- 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak

- A gyalogos forgalom csak 2023-ban térhet vissza a hídon.

FORRÁS: Inforadio.hu