„Klubrádió

Karácsony Gergely: Nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat!

29/03/2021 21:49

| Szerző: Klubrádió

Maradunk: nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat! - írta hétfő este Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik. Úgy tűnik, az ügynek még lesz folytatása. Karácsony Gergely, főpolgármester további erőfeszítéseket tett a kórház megmentéséért.

 
Hajléktalankórház Fotó/Facebook
 

"Ma állománygyűlést tartottunk a Szabolcs utcai hajléktalankórház munkatársaival. Egytől-egyig kiváló emberek, akik a mostohasorsra juttatott szociális és egészségügyi rendszeren belül is a legnehezebb feladatot választották. Az itt folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a járványban."

"Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja. Éppen ezért ma a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt! Nem hagyjuk magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével! Nem költözünk! Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához!" - írta Karácsony a Facebookon.