„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely elmegy a hétfői egyeztetésre

28/11/2021 16:18

| Szerző: Klubrádió

Egyeztetésre hívta Palkovics László a főpolgármestert, miután a kormány elkészítette a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ma délután sajtóközleményben hívta egyeztetni Karácsony Gergelyt hétfő reggel nyolcra. A tervezetet nem hozták nyilvánosságra, de ha Karácsony Gergely  rábólint, azonnal alá is írhatják – írja a 444. A főváros vezetése hetek óta követeli a kormánytól, hogy fizesse ki a 12 milliárd forintos éves hozzájárulást. A héten úgy döntöttek, a BKK járatain  is bemondják, hogy a kormány nem teljesíti törvényi kötelezettségét, és kilátásba helyezték, hogy hosszú távon korlátozásokra lehet szükség.

Karácsony Gergely úgy reagált facebook oldalán: "Palkovics miniszter holnap reggel 8 órára tárgyalásra hívott a fővárosi közösségi közlekedés törvényben foglalt állami normatívájának folyósítása ügyében.

Lépjünk túl azon, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót. Lépjünk túl azon is, hogy miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz.

Az igazi kérdés az, miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz, hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz? Ami egyébként is egy igen szerény összeg, a teljes költségvetés mindössze 7 százaléka, nagyjából annyi, amit a jegyet és bérletet vásárló utasok áfaként már befizettek az államnak.

Én mindenesetre ott leszek holnap reggel, hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének."