„Klubrádió

Jeszenszky Géza: Antall József nem nevezte Orbánt az utódjának

7/06/2021 10:01

| Szerző: Klubrádió

Évtizedes legendát cáfolt meg Jeszenszky Géza, az MDF-kormány külügyminisztere: nem nevezte utódjának Orbán Viktort Antall József, az első szabad választásokat megnyerő MDF-vezette kormányfő.

"Az igazság az, hogy Antall József utolsó napjaiban felhívott több politikust is telefonon, hogy elköszönjön tőlük. Köztük volt Tölgyessy Péter, az SZDSZ valamikori elnöke, és valóban, Orbán Viktort is felhívta. Ilyeneket mondott, hogy vigyázzanak a pártjukra, arra a politikára, amit ő is képviselt"mondta a Blikknek Jeszenszky Géza, az MDF-kormány külügyminisztere.

"Orbán Viktor nagyon ügyesen, nem azt mondom, hogy táplálja ezt a legendát, de soha nem cáfolta" – nyilatkozta Jeszenszky. 

Orbán Antall Antall-emlékművet avattak Balatonfüreden
Balatonfüred, 2003. május 23. Antall József néhai miniszterelnök tiszteletére az első szabadon választott kormány megalakulásának 13. évfordulóján emlékművet avattak, s a volt kabinettagok informális kormányülést tartottak Balatonfüreden.  Az avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke, Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke, az Országgyűlés alelnöke és Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalició Pártjának elnöke is. A Történelemkönyv című alkotást Kő Pál Kossuth- dijas szobrászmüvész készítette. A képen: Orbán Viktor beszél.  Fotó: Bruzák Noémi/MTI
 

Egyébként Antall József idősebbik fia, az apja kormányfősége idején titkos tanácsosként is működő Antall György már tavaly elmondta a Válasz Online-nak adott interjújában, hogy apja nem nevezte politikai örökösének Orbánt.