„Vásároljon
A lényeg

Ismerkedős találkozóra hívott dolgozókat a Mediaworks, tömeges elbocsátás lett belőle

26/11/2021 18:00

| Szerző: Klubrádió

Ismerkedős találkozóra hívta a kormányközeli Mediaworks új vezetése csütörtökre a médiavállalat munkatársainak egy részét. De ahogy a Media1 megtudta, ebből egy tucatnyi ember esetében elbocsájtást jelentett végül. A találkozón közölték legalább 12 fővel, hogy nem tartanak igényt a munkájukra.

Ahogy a portál írja, az érintettek közül nem mindenkinek bontották fel egyből a munkaviszonyát, hanem felajánlottak nekik valamilyen álláslehetőséget, de miután főleg olyan területeken helyezkedhettek volna el házon belül mint például, ahogy fogalmaztak, a „hírhamisításairól hírhedt” Origo vagy a Magyar Nemzet, ezt visszautasították, így végül elbocsátották az érintetteket – igaz, a távozásokra formálisan közösen megegyezéssel kerül sor, de közel sem a munkavállalók kezdeményezésére.

A Media1 azt is elképzelhetőnek tartja, hogy akár ennél több ember munkaviszonya is megszűnhet a médiavállalatnál a közelmúltban. 

Arról is ők számoltak be elsőként a múlt héten, hogy a vezérigazgató, a tavaly kinevezett Szabó László múlt heti lemondása után a médiacégtől további 5 igazgatónak is távoznia kellett. Szabó László helyét Kálmán Erika vette át, aki Mediaworks 2014-es megalakulása óta része a menedzsmentnek. A Media1 megfogalmazása szerint a Mediaworkshöz tartozó Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárásának idején bizalmi embere volt Henrich Pecinának, a csalásért jogerősen elítélt osztrák üzletembernek, aki a lapkiadó tulajdonosa volt, amikor átkerült a vállalat Mészáros Lőrinchez, Orbán Viktor felcsúti barátjához.

Nemcsak a Mediaworksnél vannak nagy személyi változások. Ezekben a napokban az MTI külpolitikai szerkesztőségében 8-ra nőtt a távozók száma, több embert elküldtek, mások szolidaritásból mondtak fel.

A 444 pedig a többi között arról írt pénteken, hogy milyen körülmények között kellett távoznia Szabó Lászlónak a Mediaworkstől. A cikk szerint maga Rogán Antal miniszter szólt oda neki telefonon, hogy ideje csomagolni.

(Kiemelt kép: Mediaworks/Facebook)