„Vásároljon

Fenyegetések Szijjártó ukrán látogatása előtt

27/01/2021 09:15

| Szerző: Klubrádió

Fenyegető levelet kaptak ukrajnai magyar képviseletek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása előtt. A kijevi nagykövetség feljelentést tett, a külügyminiszter pedig azt mondta: reméli, hogy az ukrán hatóságok teszik majd a dolgukat és megvédik a Kárpátalján élő magyarságot, és érvényt szereznek a a jogállamiságnak, valamint a biztonsági követelményeknek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai hivatalos kijevi látogatásának előestéjén, kedden vérontással fenyegető, „Ukrajnai hazafiak” aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ – írja a 24.hu.

„Mi, ukrajnai hazafiak közöljük veletek, hogy amennyiben külügyminiszteretek, Szijjártó Péter Ukrajnába utazik, cselekedni fogunk. Elfáradtunk azt szemlélni, ahogyan Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Cselekedni fogunk. Szélsőségesen keményen. Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni” – áll az ukrán nyelvű levélben.

Második gyárát létesíti Magyarországon a dél-koreai Doosa
 
Szijjártó PéterFotó: Mónus Márton / MTI
 

A fenyegető levélről szóló értesülést a kijevi nagykövetség az MTI-nek megerősítette, és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett.

Szijjártó Péter közvetlenül az elutazása előtt reagált a hírre a Facebookon. Azt mondta, hogy „az elmúlt időszakban átmeneti enyhülést követően nagyon rossz irányba indultak Magyarország és Ukrajna kétoldalú kapcsolatai” – idézte a politikust a Telex.

Hozzátette: reméli, hogy az ukrán hatóságok teszik majd a dolgukat és megvédik a Kárpátalján élő magyarságot, és érvényt szereznek a a jogállamiságnak, valamint a biztonsági követelményeknek.