„Klubrádió
A lényeg

Egy év börtön felfüggesztve a magyar szurkolónak

2/08/2021 17:31

| Szerző: 444/Klubrádió

A 444 szerkesztősége érdeklődött a müncheni ügyészségnél a döntésről, amit a nemrég elengedett magyar futballszurkoló kapcsán hoztak. Meg is érkezett a válasz.

Pénteken Szíjjártó Péter a Facebookon jelentkezett be videóüzenetben, melyben közölte, hogy öt héttel a németek elleni müncheni EB-meccsünk után az utolsó magyar szurkoló is hazaérkezett, miután szabadlábra helyezték a kinti hatóságok. 

Az ok, ami miatt honfitársunkat őrizetbe vették, hogy a müncheni Allianz Arénában állítólag egy palackkal dobott meg egy rendőrt, valamint marihuánát is találtak nála, bár az első tette a súlyosabb, utóbbi csak szabálysértés.

A bajor ügyészség döntése – mely ellen egy héten belül fellebbezhet az érintett – szerint a "szurkoló" "jutalma" egy évre szóló börtön, amit 3 évre felfüggesztenek, valamint 1000 eurót is be kell fizessen egy nonprofit szervezet számlájára. Amennyiben az ítéletet nem fogadja el a magyar férfi, akkor a Müncheni Kerületi Bíróságon lesz tárgyalása.

Ugyanennyi időre a stadionból is kitiltották honfitársunkat.

A müncheni rendőrség a német és magyar válogatott közötti mérkőzés napján 18 magyar szurkolót állított elő, az indokok között szerepelt alkotmányellenes jelképek használata, valamint kábítószer és pirotechnikai eszközök birtoklása is.