„Klubrádió
A lényeg

Bombafenyegetés miatt riasztották a Gripeneket

8/04/2022 15:03

| Szerző: Klubrádió

Bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek – közölte a Honvédelmi Minisztérium. Mint írták, egy Szentpétervárról Belgrádba tartó A-319-es utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit április 8-án, a kora délutáni órákban.

A gép bombafenyegetést jelzett a polgári légiirányítás felé, ezért a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központja riasztotta a Magyar Honvédség vadászgépeit, amelyek a felszállást követően a szerb A-319-es repülőgépet kikísérték a magyar légtérből. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra. (MTI)

Visszatértek a megújult kecskeméti légi bázisra a Gripenek
Kecskemét, 2019. december 17. A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkező Gripen vadászrepülőgépek 2019. december 17-én. A kecskeméti bázist a NATO biztonsági beruházási programja keretében, valamint a Modern városok program részeként vegyes - katonai és polgári - használatú repülőtérré fejlesztették. A fél évig tartó felújítás alatt a Magyar Légierő 12 Gripenje Pápán állomásozott. MTI/Ujvári Sándor