„Klubrádió
A lényeg

Átlátszó: Fidesz-közeli alapítványhoz került egy velencei, állami hotel a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül

18/10/2022 18:40

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül került egy értékes velencei ingatlan fideszes érdekkörbe – írta meg az Átlátszó kedden.

A tóparti területet ingyen megkapta az államtól a szeretetszolgálat egyesülete, majd rögtön meg is szabadult tőle. A Helios hotel új tulajdonosai között megtalálható a fideszes L. Simon László volt kulturális államtitkár által létrehozott Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány cége – írja az Átlátszó. 

A Máltai Szeretetszolgálat közbeiktatásának köszönhetően már nem nyilvános adat a vételár. A nyilvános dokumentumok alapján az ötezer négyzetméteres telken lévő épületek mindössze egy velencei családi ház áráért, 100 millió forintért cserélhettek gazdát. A hotel felújítására korábban 50 millió forint támogatást ítélt oda az állam.

A cikkben azt írják, mindössze pár percet kell sétálni a Velence Korzó homokos partjától, hogy megtalálja az ember a szóban forgó kúriaépületet, és a mellette lévő, feltehetően üzemen kívüli szállót. A strand közelsége is növeli az ingatlan értékét – tették hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Vasvári Tamás)