„1%
A lényeg

Ádert idézve megzavarták Palkovics előadását

1/12/2021 15:16

| Szerző: Klubrádió

A klímaváltozás elleni küzdelemből mindenkinek, a cégeknek is ki kell venniük a részüket, de arra a környezetvédők és a tudósok már felhívták a figyelmet, hogy sok környezetszennyező cég csak átfesti magát zöldre, miközben ugyanúgy folytatják a környezetpusztítást mint korábban. A másik pótcselekvés, amikor valaki csak beszél a fenntarthatóságról és a klímavédelemről. Ez utóbbi tankönyvi példája a környezetvédők szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, akinek az előadását az állam által szervezett Fenntarthatósági Expón Greenpeace-aktivisták zavarták meg szerda reggel.

 
Palkovics és a Greenpeace (Forrás: Greenpeace Facebook)
 

 

"PR-mutatványok helyett cselekvés" feliratú transzparenseket mutattak fel, és a minisztérium hatáskörébe tartozó intézkedéseket kérték számon: jóval ambiciózusabb célok kellenek a hazai kibocsátások és a levegőszennyezettség mielőbbi csökkentésére, a megújuló energiaforrások elterjesztésére és a műanyagszennyezés mérséklésére. A Greenpeace egyben azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy mutassa be, 2022-es újbóli megválasztása esetén kormányfőként milyen érdemi intézkedéseket tenne azért, hogy elkerüljük a klíma- és ökológiai összeomlást - idézi a Greenpeace-t a 444.

A "PR-mutatványok helyett cselekvés" jelszó Áder János köztársasági elnöktől származik, aki a glasgow-i klímacsúcson szólalt fel, és mondta el, hogy először őszinte számvetésre van szükség az egyes országok eredményeit illetően, és a PR-mutatványok helyett cselekvés kell. Továbbá arra  szükség van, hogy a nagy szennyező- és károsanyag kibocsátók mielőbb megállapodásra jussanak a csökkentés üteméről.