„Klubrádió
A lényeg

A Fidesznek a "Gyurcsány-show" jutott eszébe Márki-Zay beszédéről is

17/02/2022 20:09

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz úgy reagált Márki-Zay Péter csütörtöki országértékelő beszédére, hogy "A Gyurcsány-show mai adását láthattuk", "benne egy rendkívül kínos epizódszereplővel, aki a baloldal színpadán áll, és aki mögött valójában Gyurcsány és Bajnai akar visszatérni a hatalomba."

Márki-Zay Péter, akit végig csak „a baloldal miniszterelnök-jelöltjének" neveztek, a Fidesz szerint „azokat a Gyurcsányékat akarja hatalomra segíteni, akik egyszer már tönkretették a magyar gazdaságot, elvették a 13. havi nyugdíjat, egekbe emelték a rezsi árát, munkanélküliséget és megszorításokat hoztak a magyarokra”. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőn, a párt közleményében se nevezték meg a hódmezővásárhelyi polgármestert, az ellenzéki előválasztás győztesét.

Tehát szerintük „a baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben már ismertette a baloldal valódi programját: megint el akarja törölni a rezsicsökkentést, a családi adórendszert, a minimálbért és fizetőssé tenné az egészségügyet. Beengedné a migránsokat és az LMBTQ-propagandát is. 

Úgy folytatták: (Márki-Zay) „Naponta sértegeti a választókat, a vidékieket, a falusiakat, a nőket, a külhoni magyarokat, a fogyatékkal élőket, listázni akarja a zsidókat, a cigányokat, a hatalom reményében örvendezik az idősek halálán, képviseli a fasisztákat és a kommunistákat”.

„Zagyva, összevissza beszéde nemcsak kínos, de komoly veszélyt jelent Magyarország biztonságára is – zárták a közleményt.