„Klubrádió
A lényeg

8 milliárdból épül okoserdő és mesepark Zalában

2/04/2024 14:12

| Szerző: Klubrádió

Kellett már, mint egy falat kenyér.

Nettó 8 milliárd forintból létesül két látványosság Zalában. Az egyik „Misztikus erdő” néven fut, és nettó 3,9 milliárd forintba kerül, Eszteregnye-Obornak a helyszín.

A  másik, a „Smart forest Interaktív Kaland- és Mesepark” nettó 3,8 milliárd forintból készül el, és Eszteregnyén lesz megtalálható – figyelt fel fel az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelenet értesítőre a 444.  

Az elsőt a Build It Mérnökiroda Zrt. kivitelezheti, nekik először egy 120 fős rendezvényhelyszínt, konferenciaközpontot kell felépíteniük konyhával és 60 fő befogadására alkalmas étteremmel, majd egy lombkoronasétányt kilátókkal, s a dokumentumok szerint a látogatói élményt virtuális elemekkel és eszközökkel fogják növelni; ezek szerint „a vezetett útvonallal épített erdei bázisokon, telepítetten működnek a virtuális élményt adó eszközök”.

 
Egy másik fantasztikus látványosság: a lombkoronasétány Nyírmártonfalván.
Fotó: Hadházy Ákos/Facebook 
 

Építeniük kell továbbá egy többszintes fogadóépületet, benne VR-univerzummal, a tetején 360 fokos kupolával, amely „belső felületére vetítő rendszerrel, projektorokkal, egyedi térélményt tud nyújtani és alkalmas hologramos vetítésre is”.

Az okoserdő-beruházás második ütemében a Mermaid-Flash-FM-nek az erdei szállásokat kell kialakítania a telek hátsó részén az erdőben „egyedi, magas színvonalú, »design« erdei kabinokból”. Összesen 30 apartman lesz, legalább 4 fősek, emellett ki kell alakítani 47 parkolót és 22 kerékpártárolót is.