„Klubrádió

21 év fegyházat kapott a darnózseli hentes

16/10/2020 14:34

| Szerzők: Klubrádió444.huKisalföld

Súlyosbította a harmadfokon eljáró Kúria a felesége megölésével vádolt darnózseli hentes elleni korábbi ítéletet, megháromszorozta a büntetésül kiszabott évek számát, és már nem testi sértésért, hanem gyilkosságért mondta ki bűnösnek.

Pénteken jogerős ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014 májusában meggyilkolta feleségét, Juditot. A legfelsőbb bírói szerv súlyosította a másodfokú ítéletet, és a vádlottat előre eltervelt, szándékos emberölésért 21 év fegyházra ítélte.

A vád szerint a hentes végzettségű férfi, miután megölte feleségét – akivel a nő halála idén válófélben voltak –, a holttestet a darnózseli házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta. A férfit a Tatabányai Törvényszék 2019 márciusában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban testi sértés miatt hét év börtönre ítélte.

Az ügy azért került harmadfokra, mert a korábbi ítélet ellen minden fél fellebbezett. A vádlott mindvégig tagadta, hogy köze lenne felesége meggyilkolásához, Judit családja pedig azt szerette volna, ha a bíróság kimondja, hogy emberölés történt.

Az ítéletről a Kisalföld és a 444.hu is beszámolt, amely tavaly videót is forgatott az ügyről.