„Klubrádió
A lényeg

Iványi Gábor egyetért az ATV bojkottjával

6/05/2021 10:04

| Szerző: Klubrádió

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője közleményben jelentette be, hogy egyetért az értelmiségi bojkottal, melyet Tamás Gáspár Miklós hirdetett meg az ATV-vel szemben. 

Iványit barátja, Kocsis András felkérte, hogy legyen kezdeményező-társa a 21. Század Társaság nevében indított elgondolásának, „amellyel emléket akarunk állítani a COVID-19 vírus támadásában elveszített honfitársainknak. Készségesen vállalva a megtisztelő felkérést Oltalom Karitatív Egyesületünk számlaszámát is megnyitottuk, hogy az önkéntes, e célra szánt adományokat fogadhassuk”

Kocsis András a felhívást az ATV-ben jelentette be, és mint Iványi a közleményben írja, kísérőlevelében azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az ATV bojkottjával nem ért egyet. 

„Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja. 

A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció. Ezért szeretném világossá tenni, hogy Kocsis András kedves barátommal csupán az emlékmű állításban szólottunk azonos hangon”  – írja Iványi. 

Iványi Gábor lelkész (kép: Oltalom Karitatív Egyesület, Facebook)
 

Tamás Gáspár Miklós, a bojkott kezdeményezője szerint „az ATV csoport úgy szerezte meg a – szintén morális értelemben – rablott holmit, hogy közben azt a látszatot kelti (egy-két tévéműsorra hivatkozva), mintha ellenzéki, netán pártatlan médiavállalkozás lenne, holott működésének nagyobbik része – minden hozzáértő szerint – a magyarországi radikális jobboldal (a kormányzó erő) érdekeit szolgálja.” – tájékoztatott a 444.hu.