„Klubrádió
Konkrét

A stadionépítő juhász és a maffia

30/11/2018 16:28

| Szerző: Klubrádió

A néhai Stadler József személyéről és az általa is megjelenített rendszerváltás utáni korszakról, a gazdaság és a szervezett bűnözés összefonódásairól beszélt a Konkrét kriminológus vendége. Miért lenne ma nehezebb dolga Stadlernek, mint a kilencvenes években?

Egy éve hunyt el Stadler József, a rendszerváltás vállalkozója. Története a szervezett bűnözés és az államszocialista örökségből kifejlődő piacgazdasági szereplők szoros kapcsolatával írható le. Stadler adócsaló és áfacsaló minősítése viszont eltakarja mindazokat a szervezett és gazdasági típusú bűnözési szálakat, amelyeken otthonosan mozgott az „alföldi juhász”. 

Bezsenyi Tamás kriminológust többek között Stadler felemelkedéséről, a Stadler-kutatás nehézségeiről, a szervezett bűnözői csoportokkal fenntartott kapcsolatáról kérdezte a Konkrétban Böcskei Balázs riporter.

A műsorban az is szóba jött, miért bukna le ma Stadler idő előtt, ha újra megpróbálná azt a bűncselekménysorozatot, amely nem érthető meg a rendszerváltás alapos ismerete nélkül.

A Konkrét november 26-ai, hétfői adásának hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

(Klubrádió)