„Klubrádió

A bokacsattogtatás megy, a gyógyítás akadozik

19/12/2018 13:40

| Szerző: Klubrádió

Egy beteg halála, 112 orvos tiltakozása ellenére is törvénytelenül és szervezetlenül működik a Honvédkórház – mondja az egészségügyi rendszerszervező. Javaslata is van az intézmény átalakítására, annak végrehajtásához viszont egy egészségügyi kormányzat is kellene, ami szerinte nincs.

2018. december 19. Kunetz Zsombor a Honvédkórházról
00:00
00:00

Nem kevesebbet állít Kunetz Zsombor, mint azt, hogy a Honvédkórház törvénytelenül működik. Az egészségügyi rendszerfejlesztő szakember ezt arra alapozza, hogy például a sebészeten még az alapfelszereltség sincs meg.

A kórház parancsnoka egy haditechnikai menedzser, akinek nincs rálátása az egészségügyre. A bokacsattogtatás megy, a gyógyítás akadozik, mivel a munka szervezetlenül folyik. Már-már a működőképesség határára kerül az intézmény. Felrúgták a baleseti sebészekkel kötött megállapodást, soha nem látott számban mozdultak meg az elégedetlen orvosok, egyszerre száztizenketten.

Kunetz Zsombor abban látja a megoldást, hogy a Honvédkórházat bővítsék. Nincs szükség Budapesten sok kis intézményre, a néhány nagyot kell fejleszteni, megfelelően felszerelni. S persze az orvosok, a szakszemélyzet létszámát is emelni kell. Rövid távon pedig a szakember egyszerűen bezárná, illetve átalakítaná a II-es telephelyet, azaz a volt MÁV-kórházat rehabilitációs, ápolási központtá, felszabadítva ezzel belgyógyászati ágyakat.

Ilyen lépéseket azonban csak akkor lehet megtenni, ha jól működik az egészségügyi kormányzat, ami Kunetz Zsombor szerint most nem látszik.

Lampé Ágnes interjúját a fönti ikonra kattintva hallgathatja meg.