„Klubrádió

Az építész otthona – Sylvester Ádám építész Mallorcára repített, ahol a néhány éve elhunyt Jorn Utzon álomlakóháza áll.

Elmerültünk a nagyvárosi vadonban, a budapesti házak homlokzatain fellelhető állatfigurák nyomába eredt egy fiatal történész, újságíró, Bartha Dorka, aki elsőként a méhekről és kaptárakról mesélt.

Vannak állatfigurák a Haggenmacher-palotán is, amelyről Kelecsényi Kristóf művészettörténész egyéb építészeti titkokat árul el.

Egy hely – Tornaszentandrás középkori eredetű temploma. Ott járt Torma Tamás újságíró, építészeti szakíró.

Hogyan kell körpanorámás, luxusdiákszállást tervezni a Nyóckerben? Zimborás Gábor építész mutatta be az általa megálmodott és tervezett új épületet az Orczy-kert mellett.

Nemrég ünnepeltük az Eiffel Műhelyházat, ami a hazai kulturális intézmények egyik legújabb és valószínűleg építészetileg legizgalmasabb alkotása. Tervezője, Marosi Miklós a minap, 79 évesen sajnos itthagyott bennünket – rá emlékezik Kozár Alexandra újságíró.

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá!

Az Utcafront már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

2021. október 16. Utcafront (2021. október 16., szombat 17:00)
48:57
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta