„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Egy utolsó nagy séta La Pazban, Bolívia különösen izgalmas nagyvárosában Sylvester Ádámmal. Azt is megtudhatjuk, miért hordanak a bennszülött indián lányok és asszonyok fekete, karimás, keménykalapot.

- Alig 4 hónap alatt készült el az első képviselőház, Ybl Miklós tervezésében. Ez még ma is bravúr lenne! Az épületről – amiben ma az Olasz Kulturális Intézet működik - Kelecsényi Kristóf építészettörténész beszélt.

- Kilenc évvel ezelőtt a Solar Decathlon nemzetközi építészetiversenyen 6. helyezést elért, magyar építészhallgatók által készített okos ház, az ODOO (Odú) utóéletéről, vagy haláláról beszélgettünk Torma Tamás építész kritikussal.

- Ki hitte volna, hogy a Munkásőrség OrszágosParancsnokságának egykori székháza helyén a nemzeti felsőoktatás fellegvára fog működni. Pedig ez van, a Mathias Corvinus kollégiuma van ebben az épületben,ami helyett egy sikeres tervpályázat után az utókor már méltó palotát építhet. Kozár Alexandrával beszéltük meg, mire is számíthatunk.

- Az „őrült magyar” -  ahogyan  Svájcban hívták kollégái Zalotai Elemért - egyik, meg nem valósult itthoni tervéről beszélgettünk Fehérvári Zoltán művészettörténésszel. A 3 km hosszú, 70 ezer embernek otthont adó un. szalagházról, amit a mester a Csillaghegyre tervezett, de amit a szovjet házgyári technológia lesöpört a színről.

- Online filmfesztivál – múlt szombaton zárult a 13. nemzetközi építészeti filmfesztivál Budapesten. Köves Bálint építésszel, a fesztivál egyik szervezőjével értékeltük az idei programot.

2021. március 20. Utcafront (2021. március 20., szombat 17:00)
51:24
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta