„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- A ház minden eleme egyedi, az ajtó-ablakoktól az utolsó falig, ráadásul a falak sem síkfelületek, hanem össze - vissza görbülnek, azaz nem, éppenhogy nagyon is átgondolt rendszerben hullámfelületet képeznek. A tetőteraszon pedig nőalakokat formálnak a kémények. A helyszín Barcelona, az épület neve Casa Mila, a tervezője Antoni Gaudi, s aki mindezt bemutatta a műsorban, Sylvester Ádám.

- New European Bauhaus - közösségi tervezés, közösségi platform egy élhetőbb világért. Milyen legyen a pandémia utáni élet a városokban, milyen legyen az ember és környezetének kapcsolata, hogy a korábbiaknál természetesebb, tisztább, szerethetőbb világot teremtsünk. A Moholy - Nagy Művészeti Egyetem, a Kortárs Építészeti Központ és a Magyar Formatervezési Tanács együtt vesz részt ebben az Európai Uniós programban.
Egyébként ide kapcsolódik, hogy a világ egyik legtekintélyesebb design versenyén, az A’ Design Award-on Építészet, épület-, és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot a MOME Campus épületegyüttese. A tervezőkkel, Gunther Zsolttal és Csillag Katalinnal beszéltük meg, milyen kihívás volt a régi-új egyetemi épület-együttes tervezése.

- Budapest híres fürdőinek sorában az újratervezett Palatinus strad fogadóépületét mutatta be Kelecsényi Kristóf építészet-történész.

2021. május 22. Utcafront (2021. május 22., szombat 17:00)
48:43
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta