„Klubrádió

Az adás témái:

Bolívia egykori elnökének rezidenciáját tervezte meg La Pazban Sylvester Ádám.

Lesz Psota Irén emlékpark. Budapest fürdőiről indít sorozatot Kelecsényi Kristóf építészettörténész. Elsőként a Gellértgyógyfürdő- és szálló részleteivel ismerkedtünk meg.

Hogyan épült ki, illetve létesült 1854-ben az európai és az amerikai kontinens közötti első postakábel. Ha már 174 év után Magyarországon megszűnt a hagyományos távirat. Laczik Bálint, a BME adjunktusa volt a vendégünk.

Elkezdték visszaépíteni Budapesten a II. világháború során megsemmisült épületrészeket. Ennek egyik legpompásabb példája a Kodály köröndön néhány éve leégett ház rekonstrukciója. Torma Tamás építészkritikus ennek részleteiről beszélt.

Régi álom a Dunai alsó rakpartok áttervezése, hogy a gyalogosok végre zavartalanul lejussanak a vízpartra. Ez valósul meg – egyelőre a Margit híd és a Kossuth tér közötti szakaszon. Balogh Samu várostervező vel beszélgettünk.

Építészetről közérthetően. Ház, utca, tér, kerület, városnegyed, Budapest, Magyarország, Európa és az egész világ bárhol, ahol értő és értetlen kezek valamit építettek/építenek. A természeti környezetbe épített világ a mi második természetünk, a mesterséges természet. Jó, rossz, élhető és kevésbé élhetetlen, de a miénk. A felelősség is a miénk, hogy mivé válik a világunk az építés/rombolás által. Ja, és ez fontos; szóljon hozzá! Minden szombaton 17.00-kor. Szerkesztő: Árva Brigitta, műsorvezető: Rózsa Péter

2021. május 15. Utcafront (2021. május 15., szombat 17:00)
50:57
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta