„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Utazás a barcelonai Gaudi univerzumban – Sylvester Ádám a szürrealista Güell park és palota részleteit mutatt be.

- Vissza a realista építészethez – Budapest, Bakáts tér, a reformkori lombard bazilikatípusba sorolható plébániatemplom építészettörténetét hallhattuk Kelecsényi Kristóftól.

- Valami épül a neobarokk palota, a budai Ciszterci Gimnázium mellé, valami nagyon nem oda illő, nagy doboz emelkedik. A megfejtést Torma Tamás hozta.

- A Notre Dame leégése előtt nem sokkal készítették el a templom belső terének akusztikai felmérését. Ki tudta akkor, hogy ez a 3d-s geometriai modellbe integrált felvétel segíti majd a pontos építészeti helyreállítást. Laczik Bálint avatott be minket a különös térhangzás világába.

- Az Operaház felújítása nem csak rekonstrukciós feladat. Régi- új részleteket kell meg- és újraalkotni, amit Zoboki Gábor és csapata végez. Azt is megkérdeztük tőle, miért vállal helyreállítási munkákat egy új házakat álmodó sztárépítész.

- 11 év után ismét van gazdája a Rác fürdőnek és a hozzáépített szállodának. Egy elhibázott privatizációs játszma, ami igen drága hajrával végződött, de a jó hír, hogy a legjobb kezekbe került ez a páratlanul értékes épületegyüttes. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó volt az Utcafront vendége.

2021. június 05. Utcafront (2021. június 05., szombat 17:00)
50:47
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta