„Köszönjük,

Vendégeink, témáink:

 

- Elsőként a Szajna partján folytattuk párizsi sétánkat Sylvester Ádámmal.

- Makovecz Imre életművéről két rovatunkban is szó esett, vitatkoztunk: Torma Tamás azt vizsgálta, miért is kell kiköltöznie a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek a Makovecz - féle, egymásba forduló, két ferde kupolájával igen jellegzetes piliscsabai épületéből.
A Magaslesen című rovatunkban pedig Makovecz utolsó, grandiózus munkájának, a Szentek és kárhozottaktemploma tervének sorsáról vitázott Őrfi József, építész és Gégény István, katolikus hittanár.

Két újabb áldozata van a fővárosi ingatlanbiznisznek: a pesti oldalon a Kazinczy utcában az egykori Wichmann kocsma épületét, a budai oldalon pedig a város legrégebbi, szintén legendás étterméta Márvány menyasszonyt törlik el hamarosan a föld színéről, az immár magántulajdonos iroda - és szálloda építő vállalkozók. Kelecsényi Kristóffal keseregtünk minderről.

Ha már Párizzsal kezdtük, a francia fővárossal is zártuk a műsort: Kozár Alexandra azt a tervet ismertette, amely nyomán a Champ-Elysées -t visszakapják a gyalogosok, ugyanis 2024-re márkertekkel övezett korzó lesz a sugárútból.

2021. január 16. Utcafront (2021. január 16., szombat 17:00)
50:17
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta