„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Könnyű séta a Montmarte-on –Sylvester Ádám békebeli városnéző úton járt Párizsban.

- Egy nagyszerű épület, ami miatt a nagyérdemű kilépett a pesti belvárosból, hogy kultúrszomját oldhassa – a MŰPA, a Művészetek Palotája. Háztűznézőben voltunk Kelecsényi Kristóf, építészettörténésszel.

- XIX. századi díszletekkel építette tele a Budai várat a jelenlegi kormány. A múltba nézés kissé drága mulatsága ez, van lovarda lovak nélkül, van királyi vár király nélkül, van Várkapitányság ostromlók nélkül, csak ízlés és mértéktartás nincsen. Róth János, Ybl-díjas építésszel beszélgettünk.


- Újabb vita robbant Makovecz Imre életműve okán: a mester utolsó, grandiózus tervét, a Szentekés Kárhozottak templomát szeretnék felépíteni követői. Az egyháznak egyelőre úgy tűnik, nem kell egy ekkora, új templom, pénz sem nagyon van hozzá. Kozár Alexandra foglaljt össze azt, ami eddig tudható minderről.


- Tudták, hogy mi a nem hely? Nem menhely, hanem a hely negatív fogalma, tehát a nem hely. A műsorban több példát is említettünk olyan városi területekről, amelyek két hely között vannak, vagyis nincsenek,mert nem helyek. Ezt a gordiuszi csomót Torma Tamás bontotta ki műsorukban

2021. január 09. Utcafront (2021. január 09., szombat 17:00)
50:51
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta