„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Ó, azok a '60-as '70-es évek! A Magyar Építőművészek Szövetsége elkészíti a szocialista idők modern, magyar építészetét reprezentáló adatbázist. Lehet csatlakozni, aki értékesnek, érdekesnek, megőrzendőnek talál egy e korszakban készült épületet, az tudja jelezni!

- A bolíviai indiánok népművészeti motívumai vajon hogyan mutatnak az arab hatást is mutató, gyarmatosító spanyolok éptette barokk templomokon? Sylvester Ádám mesélt erről, akit mérnöki munkája anno több hónapig La Pazba szólította.

- Végre, végre, végre! A pesti alsó rakpart - legalábbis a belvárosi szakaszán - sétány lesz. A főváros és a kormány közös fejlesztése nyomán ligetes promenáddá változik a Jászai Mari és a Kossuth tér közötti szakasz. Erről elmélkedtünk Bojár Iván András művészettörténésszel.

- Hogyan vágtak ketté egy templomot, hogy a sekrestyét négy méterrel hátrébb tolva megnagyobbítsák a belső teret? Kelecsényi Kristóf mesélte el.

- A Magyar Szecesszió Háza a pesti oldalon, a Honvéd utcában található. Ez az un. Bedő ház, aminek történetéről Torma Tamástól hallhattunk.

- Színház, templom, lakóépület, vasútgépészeti szakközépiskola, német birodalmi iskola és Dekoratőr- és kirakatrendezői suli. Ez mind volt abban a Damjanich utcai házban, amit a Freeszfe új egyesülete majdnem megkapott az önkormányzattól. Most vissza az egész - a kálváriáról Kozár Alexandra számolt be.

2021. február 20. Utcafront (2021. február 20., szombat 17:00)
50:46
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta