„Klubrádió

Collioure, egy több mint 1400 éves halászfalu Dél-Franciaországban a spanyol határ mellett. Hamisítatlan középkori épületek, sikátorok és modern turizmus. Ezt néztük meg Sylvester Ádám építéssze.

Itthon a 60 -as évek lakásépítési terveinek volt – mondhatjuk – terepasztala az óbudai lakótelep. Erről a kísérletről beszélt Kelecsényi Kristóf művészettörténész.

Mi lesz a VIII. kerületi Gólyával? Ki fogja megmenteni, mert úgy látszik, a Corvin Program el akarja dózerolni ezt az évtizedes hagyományú, kultikus közösségi házat és romkocsmát. Kiáltvány Kozár Alexandra újságírótól.

Elmentünk templomnézőbe, elsőként a dél-szlovákiai Zselizbe Torma Tamás újságíróval, építészeti szakíróval. Utána Vácra, ott meg nem is a templomot, hanem a tornyot néztük meg, vagy inkább néztünk át rajta, mert itt van az ország egyetlen lyukas tornya – ráadásul öntöttvasból készült, ahogy Zubreczki Dávid szakírótól megtudtuk..

A héten bemutatták a sajtónak a Magyar Zene Házát, az épületben már ott a megnyitásra váró állandó kiállítási anyag is – Baán Lászlóval, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosával, a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria főigazgatójával tartottunk épületmustrát.

2021. december 18. Utcafront (2021. december 18., szombat 17:00)
53:44
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta