„Klubrádió

Ahány hódító, annyi építészeti megoldás – ez leginkább azokra a szigetekre érvényes, amelyek a Földközi tengeren mindig is az éppen arra járó hadvezéreknek voltak kiszolgáltatva. Sylvester Ádám szardíniai látogatásra hívott bennünket.

Házunk táján, Budapesten folytattuk - Kelecsényi Kristóffal a jobb sorsra érdemes, zaklatott történelmű Széll Kálmán teret vettük szemügyre.

Kevés ipari épület van, ami megérett az óvásra, szóval, hogy védetté nyilvánítsák, de ilyenek azoka vörös téglából készült hatalmas tömbök, amelyek eredetileg trafóháznak épültek. Ezekről beszélgettünk Torma Tamással.

Millenniumi emlék – no, nem a Vajdahunyad vára városligeti kis replikájáról volt szó, hanem egy olyan házról, amit a többihez hasonlóan anno csak a Millenniumi Kiállítás időszakára emeltek, majd elbontottak, de valakinek annyira megtetszett, hogy egy az egyben felépítette egy Mexikói úti telken. Ma is ott áll, ezt vettük szemügyre jelenlegi tulajdonosával, Havasi Miklóssal.

Egyre több házat húznak fel 3D nyomtatók segítségével. Legutóbb Németországban készültek el, így egészen merész épületek, amelyekről Laczik Bálint számolt be.

2021. augusztus 21. Utcafront (2021. augusztus 21., szombat 17:00)
51:35
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta