„Köszönjük,

Vendégeink, témáink:

 

- Az 1921-ben a barcelonai Világkiállításra készült pavilion, Ludwig MiesVan Der Rohe, világhírű építész munkája, a katalán séta célpontja, Sylvester Ádám új rovatában volt hallható.

- Majd Budára indultunk, Kelecsényi Kristóffal és azt a „pontházat” vettük fül- és szemügyre, amely közvetlenül a háború után, az akkor sok kritikát kiváltó modern stílusban készült.

- Zubreczki Dáviddal folytattuk a budapesti templom-mustrát, ezúttal a a modern egyházi építészet kimagasló műveiről, a városmajori, a pasaréti katolikus és a Bocskai úti zsidó templomról volt szó.

- Az Utcafrontban sorra mutatjuk be a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 dicséretében részesült munkákat, ezúttal Gunther Zsolt és Csillag Katalin, a 3HÉpítésziroda alapító tervezői beszéltek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem általuk tervezett campusáról.

- Elmaradt ugyan a Média Építészeti Díja idei nyilvános döntője – a járvány miatt egyelőre nem is lehet tudni, mikor rendezhető majd meg – de a fináléba jutott munkákról Torma Tamás már tud mesélni, - ezúttal a budaörsi buszpályaudvar épületét mutatta be.

2020. november 28. Utcafront (2020. november 28., szombat 17:00)
49:11
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta