„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

A Katalán Zene Palotája a modernizmo építészeti stílus bravúrja, Sylvester Ádám új rovatában ezzel a házzal ismerkedhettünk meg.

- A zene temploma után, Óbuda különböző felekezetű templomai körül tettünk sétát Zubreczki Dávid vezetésével, aki Budapest történetét új könyvében, a város templomépítészetén keresztül mutatja be.

- Schmall Henrikről, az egyszerű kőművesből építő művésszé vált mesterről Kelecsényi Kristóf írt nagymonográfiát. Az Utcafrontban ezúttal a mai Rákóczi úton található másik munkájához, a Párizsi udvarhoz mérhető ragyogó palotáját ismerhettük meg.

- Az öt éve elhunyt Virág Csaba immár második, emblematikus épületét bontják le az új tulajdonosok. Az összefüggésekről Torma Tamás mesélt.

- Budapest Építészeti Nívódíjával ismerte el a kamara a Vizafogó Tagóvoda áttervezésért az Archikon Építésziroda csapatát. A két vezető tervezővel, Nagy Csabával és Pólus Károllyal, arról beszélgettünk, hogyan lehet egy panelkörnyezetbe épített, panel óvodát a mai igények szerint átalakítani.

- Ha hiszik, ha nem a 3-as metró felújítása nyomán közel 500 műtárgyat mentettek ki a szakemberek és a majd a Közlekedési Múzeumban állítják ki ezeket, amolyan Retró-Metró tárlatként.

2020. november 21. Utcafront (2020. november 21., szombat 17:00)
48:54
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta