„Köszönjük,

Vendégeink, témáink:

 

Átadták az idei DECODE díjakat, építészet és képző- illetve vizuális művészet kategóriában. De nem csak beszéltünk róla, hanem meg is nézhetik a pályázatokból rendezett kiállítást az esemény Facebook oldalán.

- Múlt héten tartotta Sylvester Ádám, Ybl-díjas építész, egyetemi tanár, a Szabad Művészetek doktora székfoglaló előadását a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián. Az építés, az építészet filozófiai kérdéseivel foglalkozott, erről beszélgettünk vele.

- Egy kortárs irodaházzal, a Finta József tervezte budapesti Bank Centerrel ismerkedtünk meg Kelecsényi Kristóf, építészet-történész segítségével.

- November 21-én lesz a 14. Média Építészeti Díja döntője a MOME-n. A járványhelyzet miatt ezúttal a közönség online közvetítésben láthatja majd, de az Utcafrontban sorra mutatjuk be önöknek a döntőbe jutott munkákat. Elsőként Torma Tamás, egy cserépfalui öreg ház kortársfelújításáról mesélt.

- Közhely, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, de ez valós élménye mindazoknak, akik átlépve a magyar határt Ausztriába érnek. Miért van az, hogy még mindig égbekiáltó a különbség a szomszédok javára a települések tisztaságát, rendezettségét  vizsgálva. Tétényi Éva, építésszel diskuráltunk erről a szomorú állapotról.

2020. november 14. Utcafront (2020. november 14., szombat 17:00)
50:20
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta