„Köszönjük,

Vendégeink, témáink:

 

- Tudományok háza, zeneház, táncszínház, filmszínház, és még más nyalánkságok Párizs külső részén, a Parc de la Villette parkban, ami szinte egy önálló kulturális városközpont – Sylvester Ádámmal utaztunk képzeletben.

- Márkus Emília budai villája maga volt a művészet szentélye. A színésznő egykori lakhelyén - szellemiségének megfelelően - ma könyvtár működik. Az épületet Kelecsényi Kristóf mutatta be.


- H2Offices – a név utal a helyre – a vízművek központi irodaházának helyén épülő, mondhatni, alul-felül parkosított irodaház a Dózsa György úton, valószínűleg a pestiek egyik kedvelt találkozóhelye is lehet, ha elkészül.
Ezzel pont szemben viszont már évek óta áll és működik a Vision Tower, a három részből álló és V alakú pillérekre helyezett irodaház, amit Torma Tamással jártunk be.


- Cable Car – ne fordítsuk le egy-az egyben, mert nem autó és nem kábel, hanem vasúti kocsi és drótkötél – 1870 körül helyezték üzembe, azóta is működika meredek hegyoldalra is felkapaszkodó járgány, mégpedig San Franciscoban. Laczik Bálint mesélt erről.


- A műsor végén Kozár Alexandra érkezett új építészeti híreivel.

2020. december 19. Utcafront (2020. december 19., szombat 17:00)
50:24
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta