„Klubrádió

Boros Lajos műsorvezető kétszer született. Egyszer 75 évvel ezelőtt, másodjára akkor, amikor a betegsége, a szívműtétje után öt hétig feküdt kómában. Állítása szerint ez utóbbit csak egy évvel később mondták el neki. Isten éltessen sokáig Lali király!

Illés Fanni világbajnok paraúszó születése pillanatában így szólt az orvos diagnózisa, amit a szülőknek mondott : „Holtan született, sikerült újraélesztenünk. De jobb, ha nem látja. Nincsenek lábai, és a kézfeje sem nőtt ki rendesen. Valószínűleg ülni sem tud majd és szellemileg sem lesz ép. Mint gyakorlott apuka azt tanácsolom, mondjon le a gyermekéről."

Dr. Borbély Zoltánt tizenhárom éven át szóvivőként láthattuk a Legfőbb Ügyészség, majd a Magyar Labdarúgó Szövetség ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban nyilatkozni, jó ideje ügyvédként dolgozik. Most a betegsége és gyógyulása kapcsán kért szót, ugyanis egyik percről a másikra lebénult az arca, amiről azt gondolta nem éli túl.

Bruck Edithet 13 évesen, több családtagjával együtt Tiszakarádról hurcolták el Auschwitzba. Túlélte a koncentrációs tábort, majd sok hányattatás után Rómában telepedett le, író lett. Tavaly, a Holokauszt nemzetközi emléknapján fogadta őt Ferenc pápa.

Hetényi Zsuzsa nyelvész, egyetemi professzor, műfordító, az orosz kultúra ismerője. Az orosz - ukrán háború kitörése óta a pályaudvarokon önkénteskedik, mindenben segíti a háború elől menekülő ukránokat. A Kolera-karantén című visszaemlékező írásáért, ami a szovjetunióbeli nyelvtanulásáról és gyógyulásáról szól, elnyerte a nagy orosz tudósról elnevezett Mengyelejev-díjat.

December 23-án életének 83. évében elhunyt Bak Imre Kossuth-, és Herder-díjas festőművész. Kivételes érzékenysége, szerénysége, szakmai alázatossága és következetessége nemcsak a magyar képzőművészeten hagyott mély nyomot, hanem annak nemzetközi ismertségén és piacán is. Egy évvel ezelőtt beszélgettünk vele a Klubdélelőtt műsorában, amikor magyar festmény rekord született egy varsói aukciósház árverésén. 1969-ben festett  absztrakt Orange című festményéért  46,2 millió forintot fizetett egy vevő. Ezzel a beszélgetéssel búcsúzunk a Bak Imrétől. 

 

2023. január 07. Klubdélelőtt (2023. január 07., szombat 09:00)
163:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa