„Klubrádió

Einspach Gábor műkereskedő, galérista, igazságügyi szakértő túlélte a szinte túlélhetetlent, a hasnyálmirigyrákot.  A betegségéről, a kezelésekről, a műtétjéről készült egy dokumentumfilm, a címe: Nem halok meg.

Dávid-Barrett Tamás, az oxfordi egyetem viselkedéskutatója az alábbi gondolatot osztotta meg: „Ha tudjuk, hogy egy vadászgép sebességével hasítunk a katasztrófa felé, akkor miért nem cselekszünk eszerint? Miért akar mindig többet, akinek amúgy is sok van?

Dr. Spányik András orvoscsapatával tavaly október óta jár Ukrajnába, Kárpátaljára, hogy a háború sújtotta területekről oda menekült, vagy menekített gyermekes családok, anyák, gyerekek, idős nők segítségére legyen, illetve legyenek.

George Lázár Amerikában élő közíró bárcsak évente kétszer látogat haza, mindenkinél jobban érdekli, ami itthon történik a politikában. Ideje jó részét leköti, hogy nyilvánosan bírálja a Fideszt, az Orbán-kormányt. Messziről jött ember azt mond, amit akar?
 
Vajda Mihály Széchenyi-díjas filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja 88 évesen itt hagyott minket, mégpedig úgy, hogy ironikus humorát, bölcsességét, nevetését örökül hagyta nekünk. Két évvel ezelőtt a Klubdélelőtt vendége volt, a beszélgetés apropója a Fudan Egyetem és a Szókratésszel való levelezése. Egy mondat a levélből: „Magam nem jártam Kínában … Nem fogsz egyszer elmenni oda, Szókratész? Idődből kitelik. Bár … Azok talán halálra ítélnek, és ki is végeznek. Talán már az is elég hozzá, ahogy kinézel. Ki látott már ilyet!”
2023. december 09. Klubdélelőtt (2023. december 09., szombat 09:00)
151:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa