„Köszönjük,

Hadházy Ákos politikus, állatorvos, édesapja ugyancsak állatorvos volt, a rendszerváltás után az újjáalakult Kisgazdapárt Tolna megyei elnöke és a megyei Agrárkamara elnöke. Szóval családilag csöppent bele a politikába. 2006 és 2014 között Szekszárdon fideszes önkormányzati képviselő volt, 2013-ban a trafiktörvény végrehajtása és a korábbi helyi és országos korrupciós ügyek elleni tiltakozásul kilépett a Fideszből. 2014-ben az LMP tagja lett, majd 2018 óta független országgyűlési képviselő. Tagja a Korrupcióellenes Szövetségnek, kiemelt figyelmet szentel az európai támogatásokat érintő rendszerszintű visszaélések felderítésének. A  szekszárdi református gyülekezet helyettes kántora.

Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, kislánya Charcot-Marie-Tooth rendellenességgel született, ami motiválta, hogy létrehozza a WonderFlora & CMT Alapítványt. Rendszeresen olyan ügyek mellé áll, mint a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációja, az akadálymentesítés, a parasport népszerűsítése. Kislányával 2019-ben a Magyar Parasport Napjának nagykövetei voltak.

Ragályi Elemér operatőr 83 évesen ment el, de filmjei itt maradnak velünk. Sárika, drágám, a Régi idők focija, a Kakuk Marci, a Bástyasétány hetvennégy, a Talpuk alatt fütyül a szél, a Szabadíts meg a gonosztól, a Ripacsok, a Dögkeselyű, a Szirmok, virágok, koszorúk, a Miss Arizona, a Csók, anyu! A nagy generáció, vagy a Herkulesfürdői emlék és az 1945... De ő fényképezte a Queen együttes 1986-os budapesti fellépéséről készült filmet is. A Klubdélelőttben többször is járt, most az egyik beszélgetéssel búcsúzunk tőle.

Segítség, segítek! A Baltazár Színház előadásában két család sorsát követhetjük figyelemmel. Egy kárpátaljai származású kutató orvosnő vak fiával menekül a háború elől Magyarországra, a családot egy magyarországi tudós kolléga fogadja be a lakásába. És vajon mi történik, ha vége a háborúnak és a család visszatérhet Ukrajnába? Vendégünk a darab rendezője, Kováts Kriszta, és az egyik főszereplő, a vak Klabacsek Dániel.

Szalóczy Zsolt fizikus állítja, a növekedésre épülő globális ipari civilizáció korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben. A megoldást tekintve két alapvető szemlélet áll vitában: az egyik szerint minden erőnkkel a fenntartható fordulatot, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, az úgynevezett zöldenergiákra való átállást kell segítenünk, és megállítani a bolygó további felmelegedését, lehetőleg két fok alatt. Az adaptáció hívei szerint ezzel már elkéstünk; bölcsebben tesszük, ha alkalmazkodunk a változáshoz, visszahúzódunk, és felkészülünk a nagy valószínűséggel hamarosan bekövetkező összeomlásra.

2023. április 01. Klubdélelőtt (2023. április 01., szombat 09:00)
158:49
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa