„Klubrádió

Farkas Zoltán újságíró miután végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd rádiós szerkesztő, műsorvezető, újságíró lett, a gazdasághoz akkor is hű maradt. Könyvei: Hitelválság – Adósságaink története, Fogyatkozó illúziók, Hét szűk esztendő – A válságtól az önkénygazdaságig. Mind, mind gazdasági ismeretekbe, valamint a gazdaság mögött rejlő titkokba avat beHogy most mi izgatja? A recesszió, a húsz százalék körül tetőző infláció, a hatalmas fizetésimérleg-hiány...

Dr. Varga Péter Pál a gerincdaganatok specialistája mindent elért, amit orvos elérhet a hivatásában. Harmincnál több szabadalomban részes, közülük hetet ma is használnak világszerte a műtőkben. Egyikük, a „csigolyaterelő” blokk, amely forradalmasította a gerincsebészet egyik fontos területét, az implantátumok közül ma is ebből a típusból ültetnek be a legtöbbet a világon. A kilencvenes években még maga utazott a külföldi betegeket megoperálni, később már inkább hozzá jöttek. Most, 71 évesen  váltott egy nagyot. Felhagyott a gyógyítással, maga mögött hagyta az általa alapított Országos Gerincgyógyászati Központot, és levendulatermesztésbe fogott. Megvásárolt Somogyban, Viszen egy kúriát, azt felújíttatta, ott él a családjával. A  birtok kéthektáros része pedig a levenduláé. Hogy miért esett a választása a levendulára? Mert fájdalomcsillapító, nyugtató tulajdonsága hasznosítható a gerincbetegek kezelésében is.

Duda Éva táncművész, koreográfus bő tíz évvel ezelőtt létrehozta a saját társulatát, itthon és külföldön, mindenütt óriási sikerük van. Hogy miként néz ki a mérleg csak külföldön? 15 ország megközelítőleg 50 ezer néző. Hogyan tovább, vajon a válság miként érinti a független társulatokat?

Életének nyolcvanadik évében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, érdemes művész. Hirtelen halála mindenkit megrázott, ugyanis  úgy tűnt, jól volt, előző este még Gerendás Péterrel lépett fel közös koncerten.

Benedek István Gábor író, újságíró tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. Több,  nem halálos betegséggel kezelték egy kórházban, és ki tudja miért, ő maga vetett véget az életének, kiugrott az ablakon. 85 éves volt.

 

2022. október 08. Klubdélelőtt (2022. október 08., szombat 09:00)
161:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa