„Köszönjük

Magyar Bálint egykori oktatási miniszter és az SZDSZ egykori elnöke messziről érkezett annak idején a politikába, bár ha mélyen kutakodunk a felmenők között, találunk egy-két politika iránt érdeklődőt. Édesapja Magyar Bálint színháztörténész, színházigazgató, édesanyja, Siklós Olga színházi dramaturg volt, aki illegális kommunistaként fiatalon bekapcsolódott a munkásmozgalomba. Apai nagyszülei Magyar Elek lapszerkesztő, újságíró,és a nemesi származású Kürthy Berta, akinek a nagyapja szemerei Szemere Bertalan (1812–1869) miniszterelnök volt. Magyar Bálint jó ideje felhagyott a politizálással egy interjúban így nyilatkozott: Amit politikusként véghezvittem, vagy aminek részese lehettem, azt nagyjából ledózerolták. Ennyiben, ami az országgal történik, az fokozottan a személyes történetem is...”

Az egykori tulajdonos, József nádor is megirigyelhetné, amit hatvanpusztai majorsága romjaiból emelt az Orbán család – sok-sok milliárdból. A közel félórás, Hatvanpuszta drága titkai című dokumentumfilm alkotói annak jártak utána, mit érdemes tudni a miniszterelnöki beruházásról, a főhercegi birtok átalakulásáról. Vendégünk volt az egyik alkotó, Gergely Márton, a HVG felelős szerkesztője, újságíró.

Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az egyetlen magyar, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságon szerepelt, 81 évesen, hosszú betegség után hagyott itt minket, egy vele készült születésnapi beszélgetéssel emlékeztünk rá.

Bencze Ilona tanárnőnek készült, aztán úgy alakult az élete, hogy közgazdasági technikumba ment, hogy érettségi után dolgozhasson. Kellett a kenyérkereső a családba. Hogy mégis hogyan lett színész és rendező, arról a 75. születésnapját ünneplő művész mesélt.

Turi Lajos, Lui neve az idősebbek fülében ismerősen cseng, volt idő, amikor úgymond sztár volt, utoljára tavaly, rendezvényeken lépett fel, énekelt. De a nagy nyilvánosság elől már régebben eltűnt. Most a Klubrádió technikusaként dolgozik, kollégánk.

2022. november 26. Klubdélelőtt (2022. november 26., szombat 09:00)
158:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa