„Klubrádió

Sík Endre, Ipolyi Arnold és Polányi Károly-díjas szociológus professzor az MTA doktora. Témánk volt: az orosz-ukrán háború, annak belpolitikai hatása, de arról is beszélgettünk majd, hogy miért működik a dezinformáció, egy-egy állítás hatásának miért nincs semmi köze ahhoz, hogy az történetesen igaz-e vagy sem. "Goebbels például azt mondta: ha az állam hazudik, akkor hazudjon nagyot. Akkorát, amiről senki sem feltételezi, hogy egy kormány ekkorát is mer hazudni.”

Hanti Vilmos a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke: "A rasszizmus a fasizmus előszobája. Sajnos rasszizmus az is, amikor egy népet 'lefasisztázunk', hiszen a nép sohasem homogén! A múltszázadi vészkorszak idején a náci Németország saját polgárai is jelentős antifasiszta  ellenállást tanúsítottak.” Hanti azt hirdeti: "az antifasizmus nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, hanem egy humanista életút”.

Perényi Eszterörök életre eljegyezte magát a zenével.David Ojsztrahhegedűjátéka nagy hatással volt rá, aztán a  Zeneakadémián Kovács Dénes növendékeként végzett.  A Kossuth- díjas hegedűművész nemrégiben Életműdíjat kapott.

Zoltán Tamás ötvösmester, ötvösművész magángyűjteményből nyílt kiállítás Budapesten. Több, mint huszonöt évnyi gyűjtőmunkájának, valamint a fémműves és ötvös szakmák összefogásának hála egy történelmi jelentőségű tárlat állt össze, amely bemutatja a kincskészítők műhelytitkait.

Szulák Andrea Máté Péter-díjat kapott: "Kimondhatatlanul büszke és boldog vagyok! Sosem gondoltam volna, hogy valaha állami kitüntetésben fogok részesülni! Köszönöm a megtiszteltetést!

 

 

2022. március 12. Klubdélelőtt (2022. március 12., szombat 09:00)
157:43
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa