„1%

Márton András Jászai Mari - díjas színész sokfelé megfordult az évtizedek során. Hat budapesti színháznak volt a tagja, majd színészből kultúrdiplomata, Los Angeles egykori főkonzulja, New York kulturális intézetének vezetője lett, majd visszatért tanult mesterségéhez. Most éppen merre jár, hol játszik, hol él? Sóskúton leltünk a nyomára

Zoltán Mária Flóra festőművész kiállításának címe: Emlékeim. A képek színesek, az életről szólnak. A nyolcvanöt éves művésznek pedig bizony nem volt könnyű élete, a háborús éveket ötévesen élte át, kitörölhetetlenül beleégett az emlékezetébe. Az édesapja orvos volt, mindenki imádta, kivéve azokat, akik elhurcolták és megölték. Az ő hálás betegei, szerető barátai, kollégái segítették az édesanyját és őt a túlélésben.

Roby Lakatos, a világhírű hegedűművész 34 év után költözött haza, a magyar cigányzene világhírű képviselője, legutóbb Madridban vehette át a Spanyol Kulturális Minisztérium megtisztelő kitüntetését.

Salat Lehel Erdélyben született és élt, 1987-ig a Kolozsvári Állami Magyar Opera szólistája, színészi munkája mellett osztályvezető tanár, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színművészeti Tanszékének egyetemi adjunktusa volt. Tízedik éve a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Otthon Erdélyben, és itthon Magyarországon csodálatos szerepeket játszott és játszik, amiért igencsak hálás a sorsnak.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója és emeritus elnöke, baptista lelkipásztor súlyos betegség után 57 évesen befejezte földi életét, mely az örökkévalóságban folytatódik. Többször volt a Klubdélelőtt vendége, egy korábbi interjúval emlékezünk rá és búcsúzunk tőle.

2022. május 28. Klubdélelőtt (2022. május 28., szombat 09:00)
162:30
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa