„1%

Haumann Pétert a Nemzet színészét tavaly, a nyolcvanadik születésnapján itt a Klubrádióban köszönthettem. Nagyon készültem a nyolcvanegyedik születésnapjára is, sajnos ez már nem adatott meg. Hosszú és súlyos betegség után elment. A Klubdélelőtt első órájában rá emlékeztünk.

Dr. Mandl József Széchenyi- díjas kutató orvos, biokémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, kutatási területe a májműködés biokémiája és molekuláris biológiája, az endoplazmás retikulum stressz, antioxidánsok, C-vitamin... A napokban Semmelweis Ignác díjjal tüntették ki.

Lajtai Péter képzőművész nagyon aktuális, és számára a lehető legszemélyesebb és legfontosabb projektbe kezdett. A Holokauszt képzőművészeti ábrázolásának újszerűségét mutatja be úgy, hogy az ne konkuráljon a dokumentumokkal és ne legyen velük összehasonlítható.

Kalapács József rockzenész, a honi metál egyik megteremtője, musicalek főszereplője, hatvanéves lett. Ez alkalomból az Erkel színházban ad koncertet.

Már csak egy hét és kezdődik a 93. Ünnepi Könyvhét. Vendégünk volt Dr. Gál Katalin a Magyar könyvkiadók és könyvterjesztők egyesületének elnöke.

2022. június 04. Klubdélelőtt (2022. június 04., szombat 09:00)
159:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa