„Klubrádió

A Hazám-díjat a XXI. Század Társaság 2001. október 31-én alapította értékőrző és értékteremtő életművek elismeréseként. A díjat József Attila Hazám című szonettsorozatának címéről nevezték el. A díjat idén többek között Dr. Vörös Imre jogtudós , professor emeritus kapta.

 

Dr. Harsányi László társadalomkutató, közgazdász régóta kutatja az OMIKE, az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesület történetét, a Művészakció lényegét. De mi is az OMIKE? Részben a negyvenes években a színpadokról, a művészeti életből leparancsolt zsidó színészek, művészek otthona, mentsvára volt, de a története ennél régebbre, 1867-re nyúlik vissza, ami kiderült a nemrégiben bemutatott dokumentumfilmből.

De Coll Ágnes a Baptista szeretetszolgálat egyik vezetője, emberkereskedelem-szakértő. Több, mint tíz éve segít az emberkereskedelem áldozatainak  talpra állásban, miközben kollégáival azon dolgozik, hogy a modern kori rabszolgaság elleni küzdelem még hatékonyabb legyen

2020 márciusában olyan dolog történt, amire a társadalom nem volt felkészülve. Be lettünk zárva az otthonainkba. Nem csak hogy be: el, számunkra fontos emberektől, illetve össze, másokkal vagy önmagunkkal. Erről szól A Karantén Zóna című film, melynek  rendezője Zsótér Indi Dániel, az egyik szereplője, Tolnai Klára. A filmet az alkotók úgymond „zsebpénzből” forgatták,  amiben minden stábtag ingyen dolgozott.

 

„Hiába csábított a dundi fürtös Múzsa, én már a sovány Halálnak udvaroltam.Végre hagyta magát megcsókolni. Régi adósa vagyok az életemért. Most egyben törlesztem le, amivel elszámoltam az utolsó percig.” Haraszty Édeske István Kossuth - díjas szobrászművész 88. évesen hagyott itt minket, többször volt a Klubdélelőtt vendége, most az egyik beszélgetést felidézve búcsúzunk tőle.

2022. július 23. Klubdélelőtt (2022. július 23., szombat 09:00)
161:44
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa