„Klubrádió

Nyolcvanadik születésnapján Béres Ilonát, a Nemzet Művészét, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt köszöntöttük. A kerek évfordulón, amikor összegzi eddigi szakmai életútját, csak annyit mond: „Tele volt döccenőkkel, boldogtalan szakaszokkal, és nagy repülésekkel. Valójában csak 18 éves koromig volt töretlen a pályám, amíg felvettek a főiskolára. Utána jöttek a szakma nehézségei. Azt nem lehet megúszni. Minden korszak más és más volt. Mindig más az igazgató, mindig más a társulat. Hogy mi az egyetlen stabil pont a pályán? A szakma szeretete, és a vágy, hogy ezzel foglalkozzak.”

Egy másik színészlegenda, főiskolásként az Esős vasárnap című filmben tűnt fel, /Béres Ilonával, Halász Judittal, Tordai Terivel/ sajnos 10 éve, hogy nincs már köztünk. Polonyi Gyöngyi most lett volna 80 éves, a lányával, Dobray Sarolta újságíróval emlékezünk az édesanyjára.

Patkás Tamás „Tomi Rocky” elindul, és paraúszóként az ép sportolókkal együtt tempózik augusztusban az Egyesült Államokban az Alcatraz-úszáson. A világ egyik legismertebb extrém úszóversenyén három kilométert kell megtenni, tizenöt-tizenhat fokos vízben, durva áramlatok közepette. Az Alcatraz-úszás legendájához hozzátartozik, hogy cápák is vannak a környéken, de szerencsére ilyen támadás még soha nem történt.

Romhányi Ágnes műfordító, szövegíró, dramaturg, egyetemi tanár. Édesapja, Romhányi József költő, férje, Rigó Béla költő, író, Ági a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára, a Magyar Televízió és a Magyar Állami Operaház dramaturgja volt, több könyv szerzője, most megjelent verseskötetének címe: Égiposta.

Kőbányai János író, szerkesztő, szociográfus, fotóművész legújabb könyvének címe: Koronavírus idején, Naplók és nekrológok. A könyv egy történelmi korszak fordulót - a Koronavírus korszakból az Ukrajnai háborúba sodródott időt próbál - nem ábrázolni -, hanem napról napra, hétről hétre vezetett esemény szilánkok révén.

2022. július 09. Klubdélelőtt (2022. július 09., szombat 09:00)
159:03
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa