„Klubrádió

Csaknem negyvenperces tanácskozás után Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas színművészt, színházi rendezőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották meg kollégái a Haumann Péter halálával megüresedett helyre a nemzet színészei közé.

Huzella Júlia Anya-e vagy? című monodrámája úgy született, hogy három alkotó anya megosztotta egymással a gyerekeik születése körüli titkos örömöket, és a gyakran elhallgatott küzdelmeket és fájdalmakat. A válasz a címre nyilván igen, hiszen egy anya boldogan felkiált az utcán, ha nínós autót lát, hangosan jelzi a zebránál, hogy zöld, ringatja a bevásárlókocsit... Akkor mégis mi a gond?

85 éves lett Szoboszlay Péter Balázs Béla-díjas animációs filmrendező. A tiszteletére három gyermeke, Péter, András és Eszter elhatározták, hogy közös családi kiállítással tisztelegnek édesapjuk előtt. A kiállítás címe: Alma a fájától … a 4 Szoboszlay.

Amikor Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, versmondó, színházigazgató nemrégiben átvette a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület életműdíját, az őt méltató laudációban többek között ez állt: „Egy azok közül a nagyszerű, kiemelkedő magyar művészek közül, akik humanizmusra, hazaszeretetre, emberségre, jóindulatra és öntudatra tanítottak bennünket. Az ő életműve nemzedékeket igazított el Kelet-Európa erkölcsi útvesztőiben, ő nemcsak megrendítő erővel ábrázolta a sors kegyetlen csapdáiban vergődő személyiséget, hanem felmutatta az emberi tartás, a jellem, a karakter lehetséges válaszát is.”
 
Dr. Győrffy Miklós professor emeritus, irodalom- és filmtörténész, műfordító, egyetemi tanár életében elérkezett az idő, hogy visszatekintsen a múltra, az emigrációra. Kétféle emigrációra gondol, a Kádár-rendszer belső emigrációjára és a hetvenes évek disszidálására.
 
2022. július 02. Klubdélelőtt (2022. július 02., szombat 09:00)
161:07
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa