„Klubrádió

Dr. Kökény Mihály belgyógyász, kardiológus, politikus, volt miniszterhelyettes, kormánybiztos, államtitkár, két alkalommal népjóléti, illetve egészségügyi és szociális miniszter. 1987-ben az első magyar népegészségügyi program kidolgozója, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Állandó Bizottságának tagja, a testület elnöke volt. Jelenleg egyetemi oktató és nemzetközi egészségpolitikai szakértő.

A tűzijáték  az ítéletidő ellenére nem maradt el. Öt ember meghalt, több mint háromszázan megsebesültek. 2006-ban két meteorológus, Pártai Lucia és Aigner Szilárd - sajnos Szilárd már nincs köztünk - tűpontossággal jelezték a vihar jöttét. Mi történt most, 2022-ben augusztus 20-án? Vendégünk Pártai Lucia volt.

 Tóth Katinka biológust régóta foglalkoztatja az etológia, végül a kognitív idegtudománynál kötött ki. A Svájcban töltött másfél év alatt nemcsak állatjóléti kutatásokban vett részt kísérletvezetőként, de kutyakiképzőként is értékes tapasztalatokat szerzett. Leginkább a problémás kutyák viselkedésterápiáját szereti, ebben 5 kutyája is segítségére van. 3 macskája otthonról drukkol.

Dr. Körmendi István Magyarország legidősebb gyakorló háziorvosa. 99 éves, ugyanabban a Mészáros utcai lakásban rendel, ahol édesapja kezdte háziorvosi pályáját 1920-ban. Naprakész az orvostudomány fejlődésében. A napokban meglepő megtiszteltetés érte: megkapta a Zsidó Nemzeti Alap Magyarország és Közép-Európa életműdíját. Ami egyben azt is jelenti, hogy az alapító, Herzl Tivadar után második magyarként került be az Alap Aranykönyvébe.

Varga Veronika színésznő a francia mozi felfedezettje. Érettségi után előbb a brüsszeli színiakadémián, majd a párizsi Színművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, Az Emilie Müller című francia kisfilm címszerepével mutatkozott be, amely számos nemzetközi díjat nyert. Első főszerepe Philippe Noiret oldalán a Párizs királya című filmben volt. Magyarországon Tóth Barnabás Oscar-jelölt Akik maradtak című filmjében láthattuk.

 

2022. augusztus 27. Klubdélelőtt (2022. augusztus 27., szombat 09:00)
164:33
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa