„Klubrádió

2024 a holokauszt 80-ik évfordulójának éve. Erre az alkalomra Böröcz András, New Yorkban élő magyar szobrászművész egy zajkeltő, mozgó szobrot készített, amely valójában egy fából készült vagont formáz. A kerekeken mozgó alkotás a belvároson át tolva a hét elején megérkezett a CEU Nádor utcai épületébe, ahová örömmel befogadták. Az ünnepélyes avatáson Rényi András, művészettörténész mutatta be a vagont, majd Németh Gábor író fűzte hozzá írói gondolatait, s a hangzó szobrot Kovács Marci és a Szakértők Együttes zenés kísérettel meg is szólaltatta. Velük beszélgettünk.

Ehhez kapcsolódik a "Zsidóság a magyar nemzetépítésben" című könyv, amelyet ugyanezen a helyen mutattak be. A szerzőt, Karády Viktor, történészt kérdeztük.


Martin József Péter, Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt, az oknyomozó újságírásért járó - általuk alapított -Soma díj idei nyerteséről.

Fajgerné, Dudás Andrea a kortárs magyar képzőművészet senki máshoz nem hasonlítható, hihetetlenül izgalmas alkotó. Legújabb kiállítása a Deák Erika galériában látható. A galéria vezetője beszélt a művészről. Ez volt a Café Péntek

2024. január 12. Café Péntek (2024. január 12., péntek 20:00)
53:26
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia