„Vásároljon

Archívum

Keresés az archívumban

Ezitta Fórum (2021. május 17., hétfő 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 17., Hétfő 12:15

Az adás témája és kérdése:

Karácsony Gergely, főpolgármester, a Párbeszéd politikusa bejelentette, hogy elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson és mozgalmat indít 99 néven, amivel arra is utal, hogy reményei szerint a választók nagy többsége le akarja váltani Orbán Viktor rezsimjét.

Neuman Gábor műsorvezető azt kérdezte a hallgatóktól, vajon tényleg kiábrándult-e az emberek nagy többsége Orbán Viktor miniszterelnökből és rendszeréből? És mi az a program, cselekvés, amivel meg lehet mutatni, hogy elegük van a NER-ből?

Ossza meg véleményét velünk a minden hétköznap más-más felvetett témáról. Hívjon minket és beszélgessen műsorvezetőnkkel!

A műsor telefonszámai: 06 1/387-8452, 06 1/387-8453                

Ezitta Fórum (2021. május 14., péntek 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 14., Péntek 12:15

Túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának nehezén – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív Törzs május 14-i tájékoztatóján. Az Operatív Törzs szerint már 4,5 millió oltott van Magyarországon, aki legalább egy dózist már megkapott, ami 46 százalékos arány, szemben az 29 százalékos uniós átlaggal.

A bejelentések kapcsán Falus Ferenc volt országos tiszti főorvost kérdeztük, aki szerint továbbra is nagyon óvatosnak kell lenni,például ezután is viselni kell a maszkot. Hangsúlyozta, továbbra is nagyon keveset tesztelnek, de az jó hír, hogy a pozitív eredmények aránya csökken.

Ossza meg véleményét velünk a minden hétköznap más-más felvetett témáról. Hívjon minket és beszélgessen műsorvezetőnkkel! A műsor telefonszámai: 06 1/387-8452, 06 1/387-8453

Ezitta Fórum (2021. május 13., csütörtök 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 13., Csütörtök 12:15

Az alábbi kérdéseket ajánlotta megvitatásra Bódy Gergő műsorvezető a hallgatóknak:

Folytatódott az úgynevezett vakcinafennsík (vaccine plateau) jelenségének megbeszélése. A fogalom azt jelenti, hogy járványhelyzetben erősen lelassul az oltakozás,véget ér a beadott oltások számának addigi meredek emelkedése. Magyarország május közepén ért el erre a fennsíkra. Hogyan lehetne tovább lépni? Mi lesz, ha elfogynak az oltásra hajlandó felnőttek, miközben még messze vagyunk a nyájimmunitástól? Amerikában már azzal próbálkoznak, hogy nagy összegű nyereményeket sorsolnak ki az oltást felvett polgárok között.

Indul – vagy inkább csak indulna? – a turisztikai szezon. Ki mit tervez? Megengedheti-e magának anyagilag a hosszú kovididőszak után az utazást, egyáltalán akar-e nyaralóhelyre utazni, vagy tart a tömegtől? Megvannak-e a szükséges oltásai, igazolásai?

Ezitta Fórum (2021. május 12., szerda 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 12., Szerda 12:15

Az alábbi kérdéseket ajánlotta megvitatásra Bódy Gergő műsorvezető a hallgatóknak:

Kapjanak-e koronavírus elleni oltást a gyerekek is? Mennyire bízunk az újonnan kifejlesztett vakcinákban, ha azokat az egészen fiataloknak kellene beadni? Ön beoltatná gyermekét?

Mi lesz, ha elfogynak az oltásra hajlandó felnőttek, miközben még messze vagyunk a nyájimmunitástól?

Ezitta Fórum (2021. május 11., kedd 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 11., Kedd 12:15

Három kérdést ajánlott megvitatásra Hardy Mihály műsorvezető a hallgatóknak:

Vajon mitől lett hirtelen olyan nagyon fontos Magyarországnak? Méghozzá elannyira, hogy a magyar kormány rendszeres megvétózza a Kínát elítélő uniós határozattervezeteket, ahogy az legutóbb, május első hetében.

A teraszok tömve, mintha vége lenne a járványhelyzetnek, közben tilos az aláírásgyűjtés, az utcai demonstráció, tehát a gyülekezési jog igencsak korlátozott.

Május 11-én van a közlekedési kultúra napja. Vajon mennyire érvényesül a kölcsönös udvariasság elve az utakon:?

Ezitta Fórum (2021. május 10., hétfő 12:15)

Műsorvezetők:
Bódy Gergő
Neuman Gábor

2021. május 10., Hétfő 12:15

Újraindulhattak a koronavírus-járvány csillapodásával Magyarországon a műtétek a legkülönbözőbb gyógyítási ágakban, kérdés lehet azonban, hogy a kapacitáshiány, az egészségügyi személyzet kimerültsége, valamint új dolgozói jogviszonyuk bevezetése miként hat a motivációjukra, és így az elvégzett operációk számára. Bódy gergő műsorvezetővel beszélgettek a témáról a hallgatók.