„Klubrádió
A lényeg

Véget értek a tárgyalások, Kijevben robbanás történt

28/02/2022 18:30

| Szerző: Klubrádió

A robbanás nem sokkal azután történt az ukrán fővárosban, hogy véget ért az orosz-ukrán tárgyalások első köre.

A Shell felmondja a Gazprommal kötött együttműködési megállapodását, és megszünteti az Északi Áramlat 2 használatát – írja a CNN. A portál idézte a Shell vezérigazgatóját, Ben van Beurdent is aki szerint "az értelmetlen orosz katonai agresszió veszélyezteti Európa biztonságát". Hangsúlyozta, a cég továbbra is támogatja ukrán és orosz munkatársait egyaránt.

Megkezdődött New Yorkban az ENSZ orosz-ukrán háború miatti rendkívüli közgyűlése. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a nukleáris háború gondolatát is egyszerűem elfogadhatatlannak nevezte,a azt pedig, hogy Vlagyimir Putyin vasárnap készültségbe helyezte Oroszország nukleáris elrettentő erejét, a világszervezet portugál vezetője dermesztőnek minősítette beszédében – írja a Telex.

Több robbanást hallottak helyi idő szerint 6 óra 40-kor Kijevben, a CNN tudósítása szerint a városközponttól keletre. Mint a lap írja, ezek voltak a legnagyobb robbanások eddig, amiket hétfőn hallani lehetett.

Befejeződtek az Ukrajna orosz inváziójának békés rendezésére megkísérelt tárgylások Ukrajna és Oroszország közt, a két ország küldöttei visszatérnek fővárosaikba. A napokban a felek újra tárgyalóasztalhoz ülnek.

Források: 24.hu, 444, hvg.hu, Telex, BBC, CNN.

A korábbi eseményeket délutáni cikkünkben érhetik el.