„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó a CNN-en védte a pedofiltörvényt

14/07/2021 07:14

| Szerző: Klubrádió

A külgazdasági és külügyminiszter a Jobbik szavazatával igazolta, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvényt. Azt nem említette meg, hogy a párt ígéretet tett, hogy amennyiben az összellenzék 2022-ben nyer, a törvényből kiveszik a vonatkozó részeket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel készített interjút a CNN, melyben egyebek mellett a melegellenes passzusokkal kiegészített pedofiltörvényről kérdezték – írja a hvg.hu. Az interjú még nem jelent meg, szerdán kerül adásba, de a külügyminiszter már kirakott belőle egy rövid részletet a Facebookjára.

Ebben előbb azt hozza fel a riporter Szijjártónak, hogy az Ipsos korábbi kutatása szerint a magyarok 56 százaléka válaszolta azt, hogy az azonos nemű párokat ugyanolyan jogok illetik meg az örökbefogadás terén, a heteroszexuális párokat. A külügyminiszter úgy reagált erre, hogy nem ismeri a kutatást, de az Alaptörvény egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban.

Szijjártó Péter ezután kitért rá, hogy a melegellenes pedofiltörvényt nem kizárólag a kormánypártok szavazták meg, hanem a „legnagyobb ellenzéki párt” is. A külügyminiszter ezzel arra utalt, hogy az ellenzéki összefogásból csak a Jobbik nem bojkottálta a törvény szavazását.

„A helyzetet oly módon leírni tehát, mintha ez csupán a kormánypártok álláspontja lenne, egyszerűen nem igaz és tisztességtelen” – mondta Szijjártó a CNN riporterének.

A kedvcsinálóból egyébként kimaradt, hogy a Jobbik azt ígérte: ha 2022-ben nyernek, a törvényből kivennének néhány részt, amelyet „témaidegennek” tartanak.